home
De grootste vergunde geintegreerde verwerkingslocatie
Van de 5 BRC-locaties is de Vondelingenplaat bij Rotterdam de grootste. Hier is tevens het hoofdkantoor van BRC gevestigd. Deze locatie ligt strategisch in het hart van de mainport Rotterdam en is zowel over de weg als over het water zeer goed te bereiken.

Op het 36 hectare grote terrein vindt u onze drie hoofdactiviteiten: een breekinstallatie voor de productie van granulaten, een asfaltcentrale voor de productie van warm asfalt ten behoeve van de wegenbouw en een thermische-reinigingsinstallatie voor het reinigen van teerhoudend asfalt. De steenbreker en de thermische reinigingsinstallatie behoren tot de grootste in hun soort.

Grote capaciteit
De capaciteit van deze locatie is indrukwekkend. De maximale voorraad kan maar liefst 5,25 miljoen ton aan materiaal bedragen. De steenbreker heeft een vergunde capaciteit van 1,75 miljoen ton per jaar. Het asfaltproductie bedrijf is goed voor 500.000 ton asfalt per jaar. De thermische reinigingsinstallatie heeft een reinigingscapaciteit van maar liefst 750.000 ton per jaar. Dankzij een laad- en loswal, met een lengte van 550 meter, is het zowel voor zee- als binnenvaartschepen mogelijk granulaten en andere materialen te laden en te lossen.
vondelingenplaat1
Ook de meeste andere locaties van BRC zijn in Nederland aan het water gelegen en beschikken over verschillende verwerkingsinstallaties. De locaties in Zaandam, Heerenveen en Amsterdam zijn allemaal voorzien van een vaste breker. Naast vaste brekers beschikt BRC over mobiele brekers. Deze kunnen waar nodig ingezet worden op projecten, of op BRC- locaties die niet beschikken over een stationaire breker.